Gulasz z wątróbki.rtf

(6 KB) Pobierz
Gulasz z w¹tróbki

Gulasz z wątróbki

 

Składniki na 6 porcji:

po 50 dag wątróbki, winnych jabłek i pieczarek

3 łki śmietany kremówki

po pół łki posiekanego świeżego tymianku i cząbru

Ziarenka Smaku WINIARY lub sól

pieprz

mąka do panierowania

olej do smażenia

 

tróbkę opłucz, osusz, pokrój na nieduże kawałki, obtocz w mące i obsmaż na rozgrzanym oleju, po czym przełóż do rondla i przykryj, nie dopuszczając do wystygnięcia. Na tym samym oleju usmaż umyte, oczyszczone, pokrojone w plasterki pieczarki i przełóż je do rondla z wątróbką.

 

Obrane jabłka potnij w dużą kostkę, również podsmaż i dodaj do wątróbki. Taki "wątróbkowy" gulasz duś przez 20 minut na średnim ogniu.

 

Na koniec dodaj zioła, wlej śmietanę, podgrzej oraz przypraw pieprzem i Ziarenkami Smaku lub solą.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin