Jabłka z daktylami.rtf

(5 KB) Pobierz
Jab³ka z daktylami

Jabłka z daktylami

 

Składniki:

4-5 jabłek (szare renety)

25 dag daktyli

10 dag łuskanych orzechów włoskich lub laskowych

łeczka świeżej posiekanej mięty

opakowanie jogurtu naturalnego

musztarda

sok z cytryny

cynamon, cukier

 

Jabłka obierz, przekrój, oczyść z gniazd nasiennych, pokrój w kostkę i natychmiast skrop sokiem z cytryny, aby nie ściemniały. Z daktyli wyjmij pestki, a miąższ pokrój w paseczki, orzechy posiekaj. Wszystkie składniki sałatki starannie wymieszaj. Na zakończenie polej ją jogurtem utartym z musztardą, szczyptą cynamonu i cukrem. Przed podaniem danie posyp świeżo posiekaną mię.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin