Danie naprędce.doc

(23 KB) Pobierz
Danie naprędce

Danie naprędce

 

Składniki:

80 dag ugotowanych w mundurkach ziemniaków

5 średnich ogórków kwaszonych

5-6 parówek

3 cebule

2 łyżki oleju

2 łyżki masła

3-4 łyżki śmietany

natka pietruszki

sól

pieprz

 

Ziemniaki obierz i przetnij na pół. Na patelni rozgrzej olej, włóż posiekaną cebulę, ogórki pokrojone w plasterki, parówki pokrojone w słupki (bez osłonek) i połówki ziemniaków. Wszystko razem dopraw solą i pieprzem, i chwilę smaż, a potem dodaj masło, przykryj, i duś na małym ogniu przez 5 minut.

 

Pod koniec wlej śmietanę i wsyp posiekaną natkę pietruszki. Ostrożnie wymieszaj i jeszcze chwilę trzymaj na ogniu. Podawaj z pieczywem.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin