krówka ciaskto(1).doc

(25 KB) Pobierz

Mleczna krówka

Składniki

SKŁADNIKI: 6 paczek herbatników, mała puszka masy kajmakowej, 2 paczki delicji o dowolnym smaku.
MASA MLECZNA: 20 dag margaryny, 3/4 szkl. mleka, 1/3 szkl. cukru, cukier waniliowy, 400 g mleka w proszku.

Przygotowanie

Margarynę zagotować z cukrami oraz zwykłym mlekiem. Zdjąć z ognia, dodać mleko w proszku, dobrze wymieszać. Na blasze o wym. 20x25cm wyłożyć herbatniki, jeden przy drugim. Na ciastka wylać połowę masy mlecznej, ułożyć kolejną warstwę herbatników, rozsmarować masę kajmakową, położyć herbatniki, wyłożyć resztę masy mlecznej, ułożyć delicje. Ciasto dobrze schłodzić.

 

 

 

 

 

 

 

 

Courier std: Ewa Kęska pisze na starej maszynie do pisania :) bardzo mi się podoba ta czcionka, będę jej używać :) nie widzę specjalnej różnicy, podobno g jest inne

 

 

 

Courier new: Ewa Kęska pisze na starej maszynie do pisania :) bardzo mi się podoba ta czcionka, będę jej używać :) nie widzę specjalnej różnicy, podobno g jest inne

 

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin