Mleczna krówka
Składniki
SKŁADNIKI: 6 paczek herbatników, mała puszka masy kajmakowej, 2 paczki delicji o dowolnym smaku. MASA MLECZNA: 20 dag margaryny, 3/4 szkl. mleka, 1/3 szkl. cukru, cukier waniliowy, 400 g mleka w proszku.
Przygotowanie
Margarynę zagotować z cukrami oraz zwykłym mlekiem. Zdjąć z ognia, dodać mleko w proszku, dobrze wymieszać. Na blasze o wym. 20x25cm wyłożyć herbatniki, jeden przy drugim. Na ciastka wylać połowę masy mlecznej, ułożyć kolejną warstwę herbatników, rozsmarować masę kajmakową, położyć herbatniki, wyłożyć resztę masy mlecznej, ułożyć delicje. Ciasto dobrze schłodzić.
Courier std: Ewa Kęska pisze na starej maszynie do pisania :) bardzo mi się podoba ta czcionka, będę jej używać :) nie widzę specjalnej różnicy, podobno g jest inne
Courier new: Ewa Kęska pisze na starej maszynie do pisania :) bardzo mi się podoba ta czcionka, będę jej używać :) nie widzę specjalnej różnicy, podobno g jest inne
ewaela