Pierogi z kaszš gryczanš i pieczarkami przepis - Wszystkie przepisy Polska iloć sztuk: 50 pierogów Farsz do pierogów 1 szklanka ugotowanej kaszy gryczanej 30 dkg pieczarek 1 cebula 2 łyżki masła 2 kiszone ogórki 1 jajko 2 łyżki bułki tartej do smaku sól, pieprz, majeranek Ciasto na pierogi 40dkg mški pszennej 1 jajko szczypta soli 1 szklanka goršcej wody Sposób przygotowania Przygotowanie: 30min. Gotowanie: 10min. Gotowe w: 40min. Pieczarki oczycić, poszatkować. Cebulę obrać, posiekać i zeszklić na połowie masła, włożyć pieczarki, udusić. Dodać przyprawy,jajko, bułkę tartš wymieszać z ugotowanš kaszš gryczanš i startymi na tarce ogórkami. Z podanych składników zagnieć ciasto. Cienko rozwałkować i następnie szklankš wykrawać kršżki, na każdym układać farsz i na koniec zlepić brzegi. Ugotować w osolonym wrzštku. Podawać na ciepło podsmażajšc na pozostałym male lub ugotowane i posypane podsmażonš na male cebulkš. rada Jeżeli nie posiadamy ogórków kiszonych możemy dodać od 2-3 łyżek gęstej mietany.
atuna01