ryż curry z kurczakiem i zielonymi warzywami.txt

(0 KB) Pobierz
Ryż curry z kurczakiem i zielonymi warzywami | Buszujšca w kuchni

Składniki
filet z kurczaka, 300 gram
cebula, 1/2 sztuki
czosnek, 2 zšbki
imbir, 2 centymetry korzenia
ryż basmati, 150 gram
woda, 500-700 mililitrów
brokuły, 1/2 główki
groszek zielony, garć
sól, pieprz, curry
oliwa do smażenia
natka pietruszki, 1 mały pęczek

Sposób przygotowania
1. Kurczaka pokroić w kostkę. Przyprawić i wstawić do lodówki na 15-30 minut. Przesmażyć na oliwie i przełożyć na talerz.

2. Na tej samej nieumytej patelni zarumienić drobno pokrojonš cebulkę, starty czosnek i imbir oraz 1 łyżeczkę curry. Wsypać ryż i zalać wodš (500 ml). Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień i gotować około 15 minut. W razie potrzeby dolać wody. Przyprawić solš i pieprzem. Następnie wrzucić brokuły i groszek. Gotować aż ryż i warzywa będš miękkie, a woda się zredukuje. Dodać kurczaka i drobno posiekanš natkę, wymieszać. Chwilę podgrzewać.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin