Śledż.txt

(0 KB) Pobierz
Przepis na ledzie - składniki:

- kilka płatów ledziowych

- słoiczek koncentratu pomidorowego

- 1 pomidor

- 1 cebula

- filiżanka rodzynek

- łyżka oleju
Przepis na ledzie - sposób przygotowania:

ledzie namoczyć na kilka godzin, jeli jest za słony, następnie opłukać i pokroić w kwadraty. Cebulę posiekać i poddusić na oleju, gdy zmięknie dodać uprzednio namoczonš garć rodzynek, wcišż dusić. Pod koniec duszenia dodać pomidora sparzonego i pokrojonego w kostkę oraz koncentrat wg. uznania (ja dodaję mały słoiczek). Całoć jeszcze chwilkę dusić, potem odstawić do wystygnięcia. Pokrojone ledzie połšczyć z ostudzonym sosem pomidorowym, delikatnie wymieszać i odstawić na noc, żeby się przegryzło.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin