Babka twarogowa czesko/słowacka
Będziemy potrzebować:
ciasto:
3 szt - Jaja
150 g - cukru pudru
60 ml - Olej
100 ml - Mleko
300 g - semi grubej mąki
2 łyżki kakao -
1 pkg. - Proszek do pieczenia
Twaróg wypełnienie:
500 g - Twaróg
4 łyżki cukru -
1 pkg. - Cukier waniliowy
1 pkg. - Budyń waniliowy
Procedura:
pierwszy
Najpierw przygotowuje napełnianie Tvarohovou przez zmieszanie wszystkich składników.
drugi
Następnie przygotowujemy ciasto. Pokonaliśmy całe jajka z cukrem, aż pianki. Stopniowo dolewać oliwy i mleko, a na końcu delikatnie wymieszać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.
trzeci
Do posmarować masłem i mąką rozlane grubych warstw formy ciasta, a następnie pół nadzienie twarogowe, wówczas ciasto ponownie, napełnianie i ewentualnie resztę resztę drogi.
Trzy warstwy ciasta i dwie warstwy twarogu
My D pieczone w ogrzewanym piecu w temperaturze 200 ° C przez 10 min, obniżyć temperaturę do 160 ° C i dopečieme.
poleva60