Babka twarogowa - czeska.rtf

(1 KB) Pobierz

Babka twarogowa czesko/słowacka

 

Będziemy potrzebować:

 

ciasto:

 

3 szt - Jaja

150 g - cukru pudru

60 ml - Olej

100 ml - Mleko

300 g - semi grubej mąki

2 łyżki kakao -

1 pkg. - Proszek do pieczenia

 

Twaróg wypełnienie:

 

500 g - Twaróg

4 łyżki cukru -

1 pkg. - Cukier waniliowy

1 pkg. - Budyń waniliowy

100 ml - Mleko

 

Procedura:

pierwszy

Najpierw przygotowuje napełnianie Tvarohovou przez zmieszanie wszystkich składników.

drugi

Następnie przygotowujemy ciasto. Pokonaliśmy całe jajka z cukrem, aż pianki. Stopniowo dolewać oliwy i mleko, a na końcu delikatnie wymieszać mąkę zmieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao.

trzeci

Do posmarować masłem i mąką rozlane grubych warstw formy ciasta, a następnie pół nadzienie twarogowe, wówczas ciasto ponownie, napełnianie i ewentualnie resztę resztę drogi.

Trzy warstwy ciasta i dwie warstwy twarogu

My D pieczone w ogrzewanym piecu w temperaturze 200 ° C przez 10 min, obniżyć temperaturę do 160 ° C i dopečieme.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin