Przepisy na spaghetti.pdf

(1559 KB) Pobierz
PRZEPISY NA SPAGHETTI
przepisy.pl
Klasyczne spaghetti Bolognese z pomidorami
przepisy.pl
Składniki:
mięso mielone wieprzowo-wołowe - 500 gramów
makaron spaghetti - 300 gramów
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
- 1 opakowanie
pomidory z puszki - 400 gramów
łodyga selera naciowego - 1 sztuka
cebula - 1 sztuka
olej - 2 łyżki
30 minut
4 osoby
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Selera oraz cebulę pokrój w drobną kostkę.
2. Mięso mielone wraz z warzywami smaż przez około 8 minut, aż będzie rumiane. Makaron ugotuj.
3. Do mięsa dodaj posiekane pomidory z puszki, Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i gotuj około 10
minut. Włoski makaron podawaj posypany startym serem.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Szybkie spaghetti carbonara
przepisy.pl
Składniki:
makaron spaghetti - 400 gramów
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
- 1 opakowanie
śmietana 36% - 100 mililitrów
czarny pieprz - 1 szczypta
ser do posypania
woda - 150 mililitrów
30 minut
4 osoby
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Zawartość opakowania Knorr wymieszaj w niedużym garnku ze 150 ml wody oraz śmietaną i zagotuj. Zmniejsz ogień i
gotuj 5 minut.
2. Makaron ugotuj al dente. Odcedź, a następnie przełóż do sosu. Oprósz pieprzem i wymieszaj.
3. Gotowe spaghetti przełóż na talerze i posyp startym ulubionym serem.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Spaghetti Bolognese extra ziołowe
przepisy.pl
Składniki:
mięso mielone - 500 gramów
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe Knorr
- 1 opakowanie
makaron spaghetti - 300 gramów
olej - 2 łyżki
pomidory z puszki - 400 gramów
woda - 100 mililitrów
45 minut
4 osoby
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Ugotuj makaron.
2. Mięso mielone smaż na oleju przez 8 minut.
3. Na patelnię dodaj pomidory z puszki i 100 ml wody. Stwórz gęsty, ziołowy sos, dosypując Fix i dokładnie wszystko
mieszając. Doprowadź całość do wrzenia.
4. Gotuj przez 10 minut. Danie podawaj z makaronem. Dla pełniejszego smaku mięso smaż z cebulą i selerem oraz podawaj
posypane serem.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Spaghetti po florencku
przepisy.pl
Składniki:
mrożony szpinak - 100 gramów
makaron spaghetti - 200 gramów
Fix Spaghetti Napoli Knorr
- 1 opakowanie
woda - 250 mililitrów
ząbek czosnku - 1 sztuka
cebula - 1 sztuka
śmietana - 100 mililitrów
45 minut
2 osoby
Łatwe
sól i pieprz do smaku
olej - 1 łyżka
Sposób przygotowania:
1. Rozmroź szpinak w garnku lub w kuchence mikrofalowej.
2. Ugotuj spaghetti al dente w dużej ilości wrzącej i posolonej wody. Następnie zahartuj zimną wodą na durszlaku.
3. Obierz cebulę oraz czosnek, pokrój je w drobną kostkę. Podduś na gorącym oleju na patelni.
4. Dodaj szpinak i 50 ml śmietany. Całość gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut. Dopraw do smaku, po czym zdejmij z patelni
i odstaw w ciepłe miejsce.
5. Wlej na patelnię 250 ml zimnej wody i resztę śmietany. Wsyp zawartość torebki Fix Spaghetti Napoli Knorr, dokładnie
wymieszaj i zagotuj, nieustannie mieszając.
6. Połącz spaghetti z sosem oraz szpinakiem, wymieszaj i podawaj.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin