GULASZ(1).doc

(42 KB) Pobierz

GULASZ

mięso szynki wieprzowej

1 kilogram 

papryka słodka

1 łyżeczka

majeranek

1 łyżeczka

pieprz

0,5 łyżeczki

koncentrat pomidorowy 30%

3 łyżeczki

olej

1 łyżeczka

cebula

3 sztuki

czosnek

2 sztuki

liść laurowy

1 sztuka

por

0,25 sztuki

marchew

0,5 sztuki

przyprawa typu vegeta

1 łyżka

mąka pszenna

1 łyżka

Początek formularza

 

Dół formularza

 

Sposób przygotowania

1

Mięso umyć, wytrzeć papierowym ręcznikiem,pokroić w kostkę (wielkość dowolna wg uznania)

2

Cebulę pokroić,zeszklić na patelni,przełożyć na talerzyk.

3

Na tej samej patelni,obsmażyć mięsko na złoty kolor.

4

Dodać,cebulę,pokrojoną marchewkę,cienko pokrojonego pora. Wszystko zalać wodą(wody ma być tyle żeby przykryć mięso)

5

Dusić 15 min na małym ogniu,pod przykryciem.

6

Po tym czasie, dodać vegetę,listek, pieprz,paprykę,zmiażdżony czosnek.

7

Majeranek i koncentrat pomidorowy.

8

Dusić! Aż mięsko będzie miękkie(ale żeby się nie rozpadało).

9

Na końcu dodać łyżkę mąki,rozrobioną z odrobiną wody i zaprawić sosik. Gotując jeszcze około 5 min.

10

Podawać z ziemniakami lub makaronem. smacznego

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin