Sałatka z tortellini, ogórkiem, szynką, kukurydzą, żółtym serem i szczypiorkiem
Składniki
· Makaron tortellini100-150g
· Ogórek świeży1 sztuka
· Kukurydzapół puszki
· Szczypiorek2 pęczki
· Szynkadowolna, może być konserwowa, 200g
· Ser żółty10 plasterków
· Majonez1 łyżka
· Jogurt naturalny1 łyżka
· Sól
· Pieprz
Wykonanie:
1. Tortellini ugotować wg opisu na opakowaniu, odcedzić, ostudzić.
2. Ser i szynkę pociąć w paseczki.
3. Ogórek pokroić w kostkę.
4. Szczypiorek posiekać.
5. Kukurydzę odsączyć z zalewy.
6. Wszystkie składniki wrzucić do jednej miseczki, dodać majonez i jogurt. Doprawić solą i pieprzem do smaku.
kalina745