sznycelki-drobiowe-po-francusku.pdf

(67 KB) Pobierz
Sznycelki drobiowe po francusku
przepisy.pl
Składniki:
piersi z kurczaka - 400 gramów
Francuska zupa cebulowa Knorr
- 1 opakowanie
mąka pszenna - 3 łyżki
jajko - 1 sztuka
olej roślinny - 3 łyżki
mleko - 100 mililitrów
starty żółty ser - 100 gramów
15 minut
4 osoby
Łatwe
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj ciasto, mieszając ze sobą jajko, zupę cebulową, mąkę, mleko i żółty ser. Możesz dodać do panierki pokruszone
orzechy lub ziarna słonecznika. Sznycle będą wtedy bardziej chrupiące.
2. Piersi pokrój pod skosem w cienkie plastry.
3. Mięso zanurz w cieście i smaż na rozgrzanym tłuszczu przez 3-4 minuty z każdej strony. Kotleciki ułóż na papierowym
ręczniku, aby odsączyć nadmiar tłuszczu.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin