Preparaty enzymatyczne w przetwarzaniu żywności Dietetyka.pdf
(
1362 KB
)
Pobierz
Preparaty enzymatyczne w
przetwarzaniu żywności
Globalny rynek enzymów
Całkowita liczba wyprodukowanych
enzymów zwiększała się na przestrzeni
ostatnich lat o 12% rocznie. Obecnie
produkuje je ponad 400 firm.
Rynek enzymów dzielimy na:
-techniczny – 63% wszystkich enzymów
(dodatki do detergentów, obróbka
tekstyliów, skóry, miazgi i papieru,
opału);
-biokatalizatory – 31% wykorzystywane
w produkcji żywności;
-enzymy wspomagające produkcję pasz
dla zwierząt – 6% (rozwija się
intensywnie).
Plik z chomika:
Elesmera
Inne pliki z tego folderu:
1.doc
(880 KB)
Preparaty enzymatyczne w przetwarzaniu żywności Dietetyka.pdf
(1362 KB)
24-1.doc
(28 KB)
24-2.doc
(29 KB)
24-3.doc
(29 KB)
Inne foldery tego chomika:
na cwiczenia
Zgłoś jeśli
naruszono regulamin