Arkusz kontroli wewnętrznej wybranych aspektów żywienia
w Przedszkolu nr… w roku budżetowym …
Lp.
Skład zespołu
Przedmiot kontroli
Termin
1
Imiona i nazwiska nauczycieli
Zgodność produktów pobranych z magazynu ze stanem faktycznym, ocena warunków przechowywania produktów żywnościowych oraz jakości produktów w magazynie.
maj i wrzesień
2
Organizacja żywienia – zgodność wybranego jadłospisu dekadowego z raportem żywieniowym, wysokość stawki żywieniowej, koszty zakupu produktów.
marzec i październik
3
Wyposażenie pracowników w odzież ochronną – przestrzeganie zmian fartuchów i czystości odzieży, dokumentacja i zgodność przydziału z „Instrukcją przydziału odzieży ochronnej”.
listopad
4
Sposób pobierania i przechowywania próbek pokarmowych – ocena zgodności postępowania z „Instrukcją przechowywania próbek”.
styczeń, kwiecień i grudzień
5
Czystość maszyn i urządzeń po zakończeniu pracy kuchni.
październik, luty
6
Procesy mycia i czyszczenia – dokładność mycia i czyszczenia surowców – wyrywkowa obserwacja.
wrzesień, marzec, czerwiec
7
Parametry procesu technicznego – odpowiednia temperatura obróbki termicznej potraw – wyrywkowa obserwacja procesu technologicznego i pomiar temperatury.
listopad, maj
8
Warunki i czas przechowywania gotowej żywności.
grudzień, kwiecień
Przyjęłam do wiadomości i realizacji zgodnie z ustaleniami harmonogramu.
....................................................
Z każdej kontroli komisja sporządza protokół na piśmie i w ciągu 7 dni przekazuje dyrektorowi. Badania i oceny należy dokonywać pod kątem celowości, gospodarności, rzetelności i legalności działania oraz sprawności organizacji pracy zgodnie z „Regulaminem Wewnętrznej Kontroli Finansowej w Przedszkolu nr…”.
Podpisy osób kontrolujących:
portalPRZEDSZKOLNY.pl
flek