biszkopt gąbka(3).pdf

(725 KB) Pobierz
BENEDETTA SPANISH PAN
fattoincasadabenedetta.it
/ recipe / pan-spain-blessed /
Benedetta,
2 listopada 2017 r
Gąbka
jest podstawowym podstawowe przygotowanie ciasta, może być stosowany w wielu
potraw, od ciast do deserów. Dzisiaj widzimy razem, jak zrobić to z łatwym, a przede
wszystkim bardzo szybkim przepisem. Podstawowym krokiem do uzyskania dobrego i
miękkiego ciasta biszkoptowego jest dobre wymieszanie wszystkich składników za pomocą
biczów. Rzeczy go z kremem, że najbardziej korzystnym, jak na przykład, krem , krem
czekoladowy , bita śmietana lub bita śmietana czekolada!
Czas przygotowania: 15 min
Czas gotowania: 35 min
Gotowy do: 50 min
1/5
SKŁADNIKI
4 jajka
150 g cukru
150 g mąki
1/2 saszetki proszku do pieczenia (8g)
WYŚLIJ LISTĘ SKŁADNIKÓW
PROCEDURA
1. Najpierw rozpoczynamy od rozbicia jajek w dużej misce i zaczynamy je ubijać przy
pomocy biczków.
2/5
2. Łączymy cukier trochę, dopóki nie zostanie dobrze wymieszany, nadal mieszamy z
biczami.
3. Aggiungiamo la farina poca alla volta continuando a mescolare, otterremo un impasto
liscio e spumoso. Uniamo infine il lievito per dolci.
3/5
4. Versiamo l'impasto in una teglia oliata e con la base rivestita con carta forno (queste
dosi sono per una teglia da 24cm di diametro). Cuociamo il pan di spagna in forno
statico a 180° per 35-40 minuti, forno ventilato a 170° per 35-40 minuti.
5. Il nostro pan di spagna è pronto per essere farcito con le creme che più preferiamo!
4/5
6. GUARDA ANCHE: CREMA PASTICCERA AL CIOCCOLATO, CREMA
PASTICCERA DI BENEDETTA
(472 voti, media:
3,76)
Loading...
Votala
Chiedi a Benedetta
Inviaci la foto!
5/5
Zgłoś jeśli naruszono regulamin