Babeczki kakaowe z budyniem.docx

(232 KB) Pobierz

·         Babeczki kakaowe z budyniem

Tego potrzebujesz:

Na ciasto:
 

·                      15 dag mąki

·                      5 dag masła

·                      5 dag cukru pudru

·                      jajko

·                      łyżka kakao

·                      szczypta soli

·                      budyń waniliowy

Na nadzienie:
 

·                      1,5 szklanki kremówki

·                      3 łyżki cukru

·                      miąższ z połowy laski wanilii

·         Sposób przygotowania

·         Sprawdź przepis na pyszne babeczki kakaowe z budyniem!
1. Mąkę połącz z cukrem, kakao, szczyptą soli. 
2. Dodaj masło i jajko. 
3. Zagnieć ciasto.
4. Foremki wysmaruj masłem.
5. Wylep cienką warstwą ciasta.
6. Odstaw do lodówki.
7. Budyń ugotuj na kremówce z cukrem i miąższem wanilii. 
8. Ostudź. Nałóż go do przygotowanych foremek.
9. Resztę ciasta rozwałkuj, wykrój krążki i przykryj babeczki. 
10. Nakłuj widelcem i piecz 25 minut w temp. 195 st. C. http://polki.pl/work/privateimages/formats/V5_MT_LIFE/184560.jpg

Zgłoś jeśli naruszono regulamin