Bezy z kremem cytrynowym.docx

(259 KB) Pobierz

·         Bezy z kremem cytrynowym

Tego potrzebujesz:

Beza:
 

·                      2 białka

·                      8 łyżek drobnego cukru

Krem:
 

·                      2 żółtka

·                      1/4 szklanki cukru drobnego

·                      10 dag masła

·                      skórka otarta z cytryny oraz wyciśnięty z niej sok

·         Sposób przygotowania

·         Sprawdź przepis na bezy z kremem!
1. Białka ubij na sztywną pianę.
2. Cały czas ubijając, wsypuj powoli cukier. 
3. Miksuj jeszcze kilka minut, aż cukier się całkowicie rozpuści, a piana będzie sztywna i lśniąca.
4. Blachę wyłóż papierem do pieczenia.
5. Łyżeczką lub za pomocą szprycy cukierniczej wyciśnij na blachę 46 małych bez, średnicy ok. 2 cm.
6. Piecz 20 minut w temperaturze 125 stopni. 
7. Po tym czasie zmniejsz temperaturę do 100 st. i piecz jeszcze 30 minut.
8. Żółtka ubij na parze na puszysty mus z cukrem, sokiem i skórką z cytryny. 
9. Miękkie masło ubij na puch.
10. Miksując, dodawaj do niego po łyżce musu jajecznego. 
11. Krem cytrynowy odstaw do lodówki na 30 min.
12. Zimne beziki smaruj kremem i składaj po dwa. http://polki.pl/work/privateimages/formats/V5_MT_LIFE/183794.jpg

Zgłoś jeśli naruszono regulamin