Zakręcona czekolada.rtf

(1711 KB) Pobierz

Zakręcona czekolada

 

Autor: Tastefully

 

Składniki

20 dag białej czekolady

20 dag gorzkiej czekolady

10 dag masła orzechowego

> 6 os.              60 min              łatwe              przystępne

 

 

Przygotowanie

1

Oba rodzaje czekolady łamiemy na mniejsze kawałki i każdą czekoladę osobno rozpuszczamy w kąpieli wodnej, cały czas mieszając.

2

Do białej czekolady dodajemy 4 dag masła orzechowego, a do gorzkiej 6 dag i dokładnie mieszamy.

3

Płaską, formę (ja użyłam prostokątnej 17x19 cm) wykładamy papierem do pieczenia.

 

4

Ciemną masę wylewamy i wygładzamy. Na nią wylewamy jasną i mieszamy trzonkiem łyżki, tworząc fantazyjne esy-floresy.

 

 

 

Wstawiamy do lodówki, żeby czekolada zastygła.

Zgłoś jeśli naruszono regulamin