Szybki Trzy Bit.rtf

(3366 KB) Pobierz

Szybki Trzy Bit

 

 

500 g maślanych herbatników

1 puszka ugotowanego na kajmak słodzonego mleka skondensowanego lub puszka gotowej masy krówkowej

1 opakowanie kremu Karpatka (bez gotowania) + mleko potrzebne do jej przyrządzenia

500 ml śmietany kremówki

1 cukier waniliowy (16g)

1 śmietan-fix

pół tabliczki czekolady deserowej lub mlecznej

 

sposób wykonania

 

Jeśli do ciasta decydujemy się dodać kajmak z mleka skondensowanego, zamkniętą puszkę z mlekiem gotujemy w pełni zanurzoną w wodzie przez 3 godziny.

Dno blaszki wyłożyć herbatnikami. Na herbatniki rozsmarować kajmak lub masę krówkową (żeby masa dobrze się rozsmarowywała, należy ją lekko podgrzać zanurzając puszkę w gorącej wodzie na kilka minut). Przykryć kolejną warstwą herbatników.

Krem Karpatka przygotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Rozsmarować na herbatnikach i przykryć herbatnikami.

Śmietanę kremówkę ubić z cukrem waniliowym i śmietan-fixem. Rozsmarować na ostatniej warstwie herbatników.

Wierzch ciasta posypać startą czekoladą.

Ciasto przed podaniem musi "poleżakować" w lodówce, by herbatniki zmiękły. Najsmaczniejsze jest na 2-3 dzień.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin