Szybkie zawijaski w sosie
Czas przygotowania: 40 minut
Składniki
· karkówka 50 dag
· boczek wędzony 15-20 dag
· ogórek kiszony 2-4 szt
· czosnek 3 ząbki
· cebula 1 szt
· koncentrat pomidorowy
· sól
· pieprz
· mąka
· olej
Etapy przygotowania
Mięso umyć, pokroić w plastry i rozbić tłuczkiem. Oprószyć solą i pieprzem. Boczek i ogórki pokroić w słupki. Na przygotowanych plastrach mięsa ułożyć boczek i ogórek. Zawinąć ciasno w roladkę i obtoczyć w mące.
Na patelni rozgrzać olej, ułożyć roladki zawinięciem do dołu i zasmażyć. Dodać obrane i pokrojone cebulę i czosnek. Podlać wodą albo bulionem i dusić do miękkości. Pod koniec dodać koncentrat, doprawić do smaku i razem chwilę dusić.
be.3