10 przepisów dla miłośników słodkości.pdf

(960 KB) Pobierz
1PZP Ó
0 REI W
S
DA I ŚI WSO KŚI
L MŁ NK ŁDOC
O Ó
pzps.l
r ip
e y
Migdałowe kwiatuszki - VIDEO
przepisy.pl
Składniki:
mąka - 110 gramów
cukier - 80 gramów
jajka - 2 sztuki
Kostka do pieczenia Kasia
- 150
gramów
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
sól
płatki migdałów - 40 gramów
cukier - 100 gramów
45 minut
Wskazówki pieczenia:
20 minut
180
�½C
muffinek
Sposób przygotowania:
Łatwe
biała czekolada - 40 gramów
ekstrakt migdałowy - 1 łyżeczka
Forma do
płatki migdałów - 100 gramów
M&M's lub Lentilky
1. Ubij Kasię z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodawaj jajka, wciąż ubijając.
2. Dodaj powoli mąkę z proszkiem do pieczenia, solą i mieszaj, aż ciasto się połączy.
3. Dosyp płatki migdałowe i delikatnie wymieszaj dokładnie łyżką.
4. Włóż papilotki do formy na muffiny i nałóż do nich ciasto do ¾ wysokości. Piecz przez 20 minut
w temperaturze 180 °C. Wyjmij babeczki z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
5. Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej.
6. Mikserem zmiksuj Kasię z drobnoziarnistym cukrem i ekstraktem migdałowym. Na koniec dodaj
rozpuszczoną czekoladę. Mieszaj do połączenia się składników.
7. Kremem udekoruj babeczki. Z płatków migdałów ułóż płatki kwiatów. W ich środek włóż M&M's
lub Lentilky.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Muffinki „Marchewkowe pole“
przepisy.pl
Składniki:
Kostka do pieczenia Kasia Ekstra
Maślany Smak
- 125 gramów
cukier - 100 gramów
cukier waniliowy - 2 opakowania
jajka - 2 sztuki
gorzka czekolada - 100 gramów
mąka - 250 gramów
proszek do pieczenia - 2 łyżeczki
kakao - 40 gramów
sól - 1 szczypta
mleko - 125 mililitrów
ser twarogowy - 150 gramów
cukier puder - 15 gramów
marcepanowe ozdoby - marchewki - 1
opakowanie
15 minut
Wskazówki pieczenia:
30 minut
200
�½C
muffinek
Sposób przygotowania:
Łatwe
Forma do
1. Piekarnik nagrzej do 200°C. Mini doniczki umyj dobrze, wysusz a następnie wyłóż papierem
do pieczenia. Kasię zmiksuj wraz z cukrem oraz 1 opakowaniem cukru waniliowego na gładką
masę. Następnie dodawaj po jednym jajku i cały czas mieszając.
2. Czekoladę posiekaj grubo. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia, 25 g kakao i szczyptą
soli – dodaj wraz z mlekiem do ubitej masy i wymieszaj. Dodaj czekoladę. Powstałą masę nałóż
do przygotowanych doniczek, wstaw do nagrzanego piekarnika i piecz przez 25-30 minut. Po
upieczeniu wykonaj próbę suchego patyczka, aby upewnić się, że ciastka dobrze się upiekły.
Ciastka pozostaw do wystygnięcia.
3. Wymieszaj twarożek, cukier puder, 1 opakowaniem cukru waniliowego oraz 1 łyżeczkę kakao.
Trzy muffinki pokrusz drobno. Przygotowaną masą posmaruj pozostałe muffinki a następnie
posyp je pokruszonymi wcześniej ciastkami i uformuj kopczyki. W każdy z nich wetknij
marcepanową marchewkę i podawaj.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Bezowe babeczki dla małej księżniczki
przepisy.pl
Składniki:
Kostka do pieczenia Kasia
- 165
gramów
drobny cukier - 165 gramów
mąka - 165 gramów
proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
ekstrakt z wanilii - 1 łyżeczka
jajko - 3 sztuki
mleko - 2 łyżki
maliny - 125 gramów
45 minut
Wskazówki pieczenia:
25 minut
180
�½C
muffiny
Trudne
pokruszone bezy - 70 gramów
biała czekolada - 130 gramów
Foremki na
różowa posypka - 1 opakowanie
złote gwiazdki - 1 opakowanie
kremówka 36% - 90 mililitrów
maliny - 100 gramów
złote jadalne płatki - 3 sztuki
Sposób przygotowania:
1. W dużej misce zmiksuj mąkę, jajka, cukier, Kasię, proszek do pieczenia oraz mleko. Miksuj, aż
wszystkie składniki się połączą.
2. Dodaj maliny.
3. Nałóż ciasto do foremek do muffinek i piecz przez 25 minut do zezłocenia. Pozostaw do
ostygnięcia.
4. Rozpuść białą czekoladę w kąpieli wodnej.
5. Pokrusz bezy do miseczki, dodaj rozpuszczoną białą czekoladę. Mieszaj do połączenia
składników.
6. Pokryj każdą babeczkę mieszanką czekolady i bez.
7. Ubij śmietanę.
8. Nałóż bitą śmietanę na czubek babeczek i udekoruj malinami oraz posypką i złotem.
Zgłoś jeśli naruszono regulamin