Zawijane i składane naleśniki na słono.pdf

(1502 KB) Pobierz
ZAWIJANE I SKŁADANE
NALEŚNIKI NA SŁONO
przepisy.pl
Naleśniki ze szpinakiem i camembertem
przepisy.pl
Składniki:
mleko - 1 szklanka
jajka - 2 sztuki
mąka - 1.5 szklanek
woda mineralna - 0.2 szklanek
sól - 1 szczypta
słodka papryka - 0.5 łyżeczek
olej - 30 mililitrów
45 minut
4 osoby
Łatwe
tłuszcz do smażenia
cebula biała - 1 sztuka
ząbki czosnku - 2 sztuki
szpinak mrożony - 300 gramów
Fix Spaghetti Carbonara Knorr
- 1
opakowanie
śmietana 36% - 100 mililitrów
boczek wędzony - 50 gramów
słonecznik prażony - 1 łyżeczka
ser camembert - 1 sztuka
pomidorki cherry - 3 sztuki
sól i pieprz do smaku
bazylia - 1 pęczek
oliwa z oliwek - 20 mililitrów
woda - 150 mililitrów
Sposób przygotowania:
1. Przygotuj ciasto mieszając ze sobą: mleko, jajka, mąkę, wodę, olej, odrobinę soli oraz słodką
paprykę. Wszystko razem dobrze zmiksuj do momentu uzyskania ciasta o jednolitej, gładkiej
konsystencji. Smaż naleśniki.
2. Boczek pokrój w drobną kostkę i wysmaż na patelni.
3. Fix Knorr pomieszaj ze śmietaną i 150 mililitrami wody – dodaj przesmażony boczek, całość
doprowadź do wrzenia. Gotuj jeszcze chwilę.
4. Na rozgrzanej oliwie przesmaż pokrojoną w kostkę cebulę oraz posiekany czosnek, następnie
dodaj rozmrożony szpinak. Duś do momentu odparowania płynu, następnie wystudź. Gdy masa
będzie już wystudzona, dodaj pestki słonecznika oraz pokrojony w kostkę ser, całość wymieszaj i
dopraw do smaku.
5. Gotowy farsz nałóż na usmażone wcześniej naleśniki i zwijaj według własnego uznania.
Podawaj na ciepło z przygotowanym wcześniej sosem. Udekoruj listkami świeżej bazylii i
pomidorkami cherry.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
przepisy.pl
Składniki:
pierś z kurczaka - 400 gramów
Przyprawa do mięs Knorr
- 1 łyżka
gotowe naleśniki - 12 sztuk
Fix Spaghetti 4 sery z brokułami Knorr
-
1 opakowanie
pieczarki - 200 gramów
śmietana - 1 szklanka
ser żółty - 200 gramów
45 minut
4 osoby
Łatwe
olej - 3 łyżki
Sposób przygotowania:
1. Mięso pokrój w paski, pieczarki w plastry. Przyprawę Knorr wymieszaj z olejem i natrzyj nią
mięso. Kurczaka i pieczarki obsmaż na patelni i wystudź.
2. Farsz wymieszaj z tartym serem i zawiń w naleśniki. Do nadzienia możesz też dodać kukurydzę
z puszki lub pokrojoną szynkę.
3. Fix Knorr wymieszaj ze śmietaną i wodą i wlej do żaroodpornego naczynia. Ułóż w nim
naleśniki i piecz przez 20 minut w temperaturze 180 °C.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Naleśniki à la buritos
przepisy.pl
Składniki:
mięso mielone wołowe - 300 gramów
pomidory z puszki - 400 gramów
Fix Spaghetti Bolognese extra ziołowe
Knorr
- 1 opakowanie
cebula - 1 sztuka
czerwona fasola z puszki - 1 opakowanie
kukurydza z puszki - 1 opakowanie
żółty ser - 120 gramów
45 minut
4 osoby
Łatwe
woda lub mleko - 250 mililitrów
mąka - 150 gramów
jajko - 2 sztuki
olej - 40 mililitrów
Sposób przygotowania:
1. Mięso mielone wraz z pokrojoną w drobną kostkę cebulą smaż przez około 8 minut, aż będzie
rumiane.
2. Do mięsa dodaj posiekane pomidory razem z sokiem oraz odcedzoną fasolkę i kukurydzę.
Dodaj Fix Knorr oraz pół szklanki wody. Wszystko wymieszaj i duś, aż dobrze zgęstnieje. Jeśli
lubisz pikantną kuchnię, możesz dorzucić czerwoną papryczkę chili i świeżą kolendrę.
3. Połącz składniki ciasta na naleśniki. Usmaż cienkie naleśniki na patelni.
4. Farsz mięsny wymieszaj ze startym serem i nakładaj na naleśniki. Zwijaj je podobnie do
krokietów.
5. Gotowe burito ułóż w naczyniu żaroodpornym i zapiekaj w temperaturze 200 °C przez 10
minut. Podawaj z kwaśną śmietaną.
Przepis ten pochodzi z serwisu kulinarnego
www.przepisy.pl.
Znajdź nas na Facebooku
www.facebook.com/przepisypl
Zgłoś jeśli naruszono regulamin