fasolka szparagowa w sosie pomidorowym do słoika.docx

(78 KB) Pobierz

fasolka szparagowa w sosie pomidorowym do słoika

C:\Documents and Settings\user\Pulpit\przepisy\fasolka szparagowa w sosie pomidorowym z keczupem\big-d-d0c6-e431-39c2-321c-ea5a-bf17-2e29-b2fb.jpeg

Składniki

Kalkulator
jednostek

fasolka szparagowa 3 kg

cebula 600 g

marchew 600 g

ketchup 12 łyżek

koncentrat pomidorowy 3 słoiki

olej 1,5 szklanki

liść laurowy 3 sztuki

ziele angielskie 3 sztuki

10 ziaren pieprzu

Cukier 9 łyżek

soli 3 łyżki

ocet 8 łyżek

Sposób przygotowania

Fasolkę kroimy na mniejsze części i gotujemy.

Marchew trzemy na grubej tarce, cebulę kroimy w piórka.

Marchew i cebulę dusimy na oleju, gdy zmiękną dodajemy sól, cukier, ocet, ketchup, koncentrat, ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Dusimy około 15 minut i dodajemy fasolkę.

Wkładamy do słoików, mocno zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin