fasolka szparagowa w sosie pomidorowym do słoika
Składniki
Kalkulatorjednostek
fasolka szparagowa 3 kg
cebula 600 g
marchew 600 g
ketchup 12 łyżek
koncentrat pomidorowy 3 słoiki
olej 1,5 szklanki
liść laurowy 3 sztuki
ziele angielskie 3 sztuki
10 ziaren pieprzu
Cukier 9 łyżek
soli 3 łyżki
ocet 8 łyżek
Sposób przygotowania
Fasolkę kroimy na mniejsze części i gotujemy.Marchew trzemy na grubej tarce, cebulę kroimy w piórka.Marchew i cebulę dusimy na oleju, gdy zmiękną dodajemy sól, cukier, ocet, ketchup, koncentrat, ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Dusimy około 15 minut i dodajemy fasolkę.Wkładamy do słoików, mocno zakręcamy i pasteryzujemy około 15 minut.
Lena.501