Malinowy król bez pieczenia
Składniki na masę :
frużelina malinowa:
500 g malin
szklanka cukru
2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczone w 50ml wody
3-4 płaskie łyżeczki żelatyny
Maliny zasypujemy cukrem i smażymy chwilę na wolnym ogniu. Gdy się zagotują, dodajemy roztwór mąki ziemniaczanej. Mieszamy dokładnie. Powstałą masę przecieramy przez sito (aby pozbyć się pestek). Do powstałego sosu dodajemy żelatynę rozrobioną w 1/3 szklanki gorącej wody. Mieszamy i odstawiamy do lodówki do schłodzenia na ok. 3-4 godziny.
500 g sera dwukrotnie zmielonego
Schłodzoną frużelinę malinową miksujemy dodając po łyżce zmielonego sera.
warstwa galaretkowa:
2 galaretki malinowe
200 g malin
Galaretki przygotowujemy na 600 ml gorącej wody. Odstawiamy do „półstężenia”.
Dodatkowo:
duże opakowanie okrągłych biszkoptów
polewa
WYKONANIE:
warstwa biszkoptów
masa serowo-malinowa
maliny
galaretka
biszkopty
Całość schładzamy w lodówce około 4 godziny.
- See more at: http://znowcosupieklam.blogspot.com/2015/05/malinowy-krol-bez-pieczenia.html#sthash.9k6V1zKv.dpuf
http://znowcosupieklam.blogspot.com/2015/05/malinowy-krol-bez-pieczenia.html
tatanka.com