Kasza jaglana z dynią, mleczkiem kokosowym i curry.docx

(11 KB) Pobierz

Kasza jaglana z dynią, mleczkiem kokosowym i curry

 


 

Składniki:
- ugotowana kasza jaglana (ilość dowolna)

- ok 1,5 kg dyni

- puszka mleczka kokosowego

- 2 cebule

- oliwa

- sól

- pieprz

- 1,5 łyżeczki curry

 

Przygotowanie:

1. Cebulę obieramy, kroimy w piórka i podsmażamy na patelni.

2. Dynię pozbawiamy skóry oraz pestek i włókien okalających pestki. Dynię kroimy w kostkę.

3. Do dużego gara wlewamy wodę, tak aby zakryć dno, wrzucamy dynię i cebulę i dusimy pod przykryciem aż będzie miękka, od czasu do czasu mieszając. Uwaga - nie robimy dżemu!

4. Do garnka dolewamy całą puchę mleczka kokosowego. Doprowadzamy do wrzenia.

5. Gotujemy przez kilka minut na bardzo małym ogniu, w międzyczasie przyprawiając solą i pieprzem oraz curry.

 

Zgłoś jeśli naruszono regulamin