Sernik wiedeński.docx

(12 KB) Pobierz

Sernik wiedeński - składniki:

·         1/2 kg tłustego białego zera

·         1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej

·         1 szklanka cukru pudru

·         6 łyżek masła lub margaryny

·         4 jajka.

Sernik wiedeński - sposób przygotowania: Ser przepuścić przez maszynkę do miesa lub przetrzeć przez sito. Żółtka odzielic od bjałek i utrzeć z cukrem za pomocą ubijaczek. Umyć ubijaczki a, następnie ubić nimi piane z białek dodając jedną łyżeczkę cukru pudru. Zmienić ubijaczki na mieszadła i połączyć nimi wszystkie składniki, dodając mąke ziemniaczaną. Wyrobioną masę włożyć do prostokątnej blachy wysmarowanej masłe i piec w nagrzanym piekarniku przez około 30 minut

Zgłoś jeśli naruszono regulamin